KOCAELİ / DİLOVASI - Tavşancıl Ziya Toplan İlkokulu

Şbt

Kocaeli Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları faaliyet programı kapsamında Kocaeli Şehit Polis Topaloğlu Spor Salonunda düzenlediği öğrenciler arası satranç yarışmasına okulumuz öğrencileri 'Yıldızlar' kategorisinde yer alarak yarışmaya katıldı.

Erkek öğrencilerimiz Kocaeli genelinde 4. olarak madalya almaya hak kazanmıştır.

Yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Şbt

Gebze Zabıta Müdürlüğü Çocuk Trafik Eğitim Okuluna düzenlemiş olduğumuz gezide trafik polisleri tarafından okulumuz 3.sınıf ve 4.sınıf öğrencilerine yaya ve taşıtların uyması gereken kurallar uygulamalı öğretilmiştir. Trafik kurallarının önemi ve trafik kurallarına uymanın gerekliliği konularında farkındalık oluşturulmuştur.

Şbt

Gezimiz okulumuz 4.Sınıf öğrencilerine bilim ve teknolojiyle farklı deneyimler kazandırmak, geleneksel yöntemler ile kağıt yapma atölyelerini ve sergileri incelemek, kağıdın oluşum süreçlerine tanıklık etmek amacıyla düzenlenmiştir.

Ekm

OKUL AİLE BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU OLARAK DİLOVASI BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN  HAMZA ŞAYİR'E TEŞEKKÜR ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİK. EĞİTİM SEVDALISI VE GÖNÜLLÜSÜ OLARAK BİZLERE ÇOK ANLAMLI DESTEKLERDE BULUNAN  BAŞKANIMIZ SAYIN HAMZA ŞAYİR'E TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ara

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ''Sıfır Atık Projesi'' kapsamında okulumuzda aylardır çalışmalarımız hızla sürüyor.

Atık yönetiminin etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi, öğrencilerimizin bilgilendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar neticesinde Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü  Temel Seviye "Sıfır Atık Belgesi "ne sahip olan kurum olduk.

Sıfır Atık Projesi kapsamında okulumuzda sıfır atık yönetim sistemi kuruldu. Ekipler oluşturularak eğitimler tamamlandı, atık kutuları temin edildi ve atıklar lisanslı firmalara teslim edilmeye başlandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından  yapılan kontroller sonucunda "Sıfır Atık Belgesi"ni almaya hak kazandık.

Bu proje ile atıkların kaynağında doğru şekilde ayrılarak ekonomik değeri olan atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor ve üretilen atık miktarı azaltılarak çevre kirliliği önleniyor.