T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / DİLOVASI - Tavşancıl Ziya Toplan İlkokulu

TARİHÇE

.

    OKULUN/KURUMUN TARİHÇESİ:

  Okulumuz ilk defa 1889 yılında Mahalle Mektebi İdadisi olarak eğitim ve öğretime açılmıştır. 1902 yılına kadar eğitim öğretim yılına kadar bu şekilde devam etmiştir. 1902 yılında eğitim öğretime Maarif mektebi olarak devam eden Okulumuz ; Kızlar ve erkeler olarak ikiye ayrılmıştır.1902 yılında yeniden hizmete açılmıştır.Tavşancıl Zükur mektebi İbtidası erkekler,Tavşancıl İnas Mektebi İbtidası kızlardı.Bu Okul 1923 yılına kadar 6 yıllık olup;devrey-i Ula 2 yıl,Devrey-i Muvassıta 2 yıl,Devrey-i Aliyye 2 yıldı.Bu okulları bitirenler medreselere gidebiliyorlardı. 1923’ten sonra mahalle mektebi 5 yıla düşürülmüştür.1928 yılında bir yangın sonucunda okulda hiçbir evrak kurtarılamamıştır. Valiliğin ve köylünün yardımlarıyla şuan kaymakamlık konutunun olduğu yerde eski bina yapılmıştır.Kagir olarak inşa edilen eski binada 4 adet derslik vardı.Tavşancıl ilk olarak eğitim öğretime başlamıştı.

  Ortaokul geçici olarak 1979 yılında ilkokul binasında faaliyete başlamıştır.1985 yılında Gebze’de işyeri bulunan ve nakliye işleri ile uğraşan merhum Ziya TOPLAN Kocaeli Valiliği İl Özel idaresince tahsisi yapılan 2965 metrekarelik arsa üzerine 3 derslik bir idare, birde öğretmenler odası inşa edilmiştir.Bina içerisinde ikinci kat merdiven boşluğu ,laboratuvar ve okul idaresi odası Tavşancıl Karayolları Asfalt Tesisleri şefliğince tedarik edilmiştir.

   OKULUN/KURUMUN ÖZELLİKLERİ:

  Okulumuzun Bina Durumu: Eğitim- Öğretim faaliyetlerimizin sürüldüğü 2 bina mevcuttur. Bunlar; 1 lojman anasınıfı olarak ve diğeri ana binadır.

a)      Binaların Özellikleri: Tuğla betonarme ve çatılıdır.

b)      Bina Bölümleri:

Ana Binada;

2 katlı binada (8 derslik+1 Bilişim Tekn. Laboratuarı+ +1 Fen Laboratuarı+ +1 Arşiv+2 İdari Oda(Müdür odası ve Müdür yrd. Odası)+ 1 Kütüphane )

   

c)       Laboratuar ve Araç Gereç Durumu: 1

d)      Atölye Durumu: Yok

e)      Depo-Ambar-Arşiv: 1(arşiv)

f)       Spor Salonu: Yok

g)      İdari Oda:2

h)      Sosyal faaliyetler için ayrılmış yer: Gösteri salonu Yok

i)        Bilgisayar sınıfı: 10 bilgisayar mevcuttur.

j)        Okul Bahçesi durumu: Basketbol ve Voleybol sahaları mevcuttur. Çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmaları yapılmıştır.

Tek Katlı binada: + 1 Ana sınıfı

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.11.2015 - Güncelleme: 09.05.2024 09:52 - Görüntülenme: 959
  Beğen | 1  kişi beğendi

Etiketler :
TARİHÇE,